Co se dělo od února do začátku května

05.05.2013 18:52

Delší dobu jsme s Edíkem neaktualizovali stránky, tak to jdeme napravit. Začneme vyprávět postupně - od února. V únoru jsme se účastnili dogdancingového semináře. Trochu nám to kazil fakt, že Edík se opět potýkal s průjmem a tak nakonec zavítal na seminář jen na hodinku a půl, aby se mu neudělalo hůř. Panička ovšem pilně sledovala a poslouchala nové rady. Snad si dogdancing vynahradíme v létě na táboře. :-)

Další naplánovaná akce byly závody v poslušnosti. Nejprve jsem se obávala tuhých mrazů, které na to datum předpovídali, nakonec bylo vyřešeno za nás. Edík měl opět průjem - asi zase čekal na další akci. :-) A tak jsme nakonec závody pro jistotu vynechali úplně. Celý měsíc jsme se ale připravovali na obedience závody. Nakonec jsme 30.3. vyrazili do Dvora Králové a doufali, že by jsme si mohli odvézt alespoň splněnou zkoušku z ob-z, v medaili jsme nedoufali. Jenže nám i tu zkoušku překazila jedna fešná russlice, na kterou se Edík nemohl vynadívat...bohužel i v době, kdy jsme měli předvést, co jsme se naučili. A tak nám zbyl jen ten pohled na russlici, neb jsme po několika minutách Edova nicnedělání byli diskvalifikováni. Takže obedience na nás zatím čeká nepokořená. Tak budeme pokračovat v tréninku a snad se někdy zadaří.

A duben? Naše první účast na oficiálních agility závodech. Možná nutno podotknout, že teprve druhá zkušenost v závodění v agility. První dva parkury nám jaksi dali zabrat a tak jsme získali pouze 2 diskvalifikace. Ve třetím, který byl upraven speciálně úro strakáče, jsme se ale polepšili a zaběhli jsme 3.místo. Škoda, že jsem to Edíkovi v předchozích dvou tak kazila. :-) Kromě závodů nás ale potkal i nemilý zážitek. I přes antibiotika nás dohnaly problémy s průjmy - závěrem byla 5 hodinová návštěva veteriny s výslednou diagnózou zánětu tlustého střeva. Dostali jsme další antibiotika a léky. Naštěstí už je snad všechno v pořádku, jen nám zatém zůstává veterinární dieta. Doufejme, že i té se jednoho dne zbavíme.

Hned 1.5. jsme vyrazili na další agility závody, tentokrát do Jičína. Den se vydařil, i když výsledky podle toho nevypadaly. Z Jičína jsme si dovezli samé diskvalifikace. Co na tom všem bylo fajn, že poté co jsme byli diskvalifikováni ze mě spadla všechna nervozita a tak jsme si moc pěkně zaběhali. Tak trofej žádnou nemáme, ale rozhodně jsme si užili krásný den. :-) Na závěr - Edík je šikula, jen panička má co trénovat, aby mu to stále nekazila. :-)

Zpět